Go Back

Paneret kylling chorizo med tomatsauce

Forb. tid 45 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 1 time 5 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 100 g græsk yoghurt 10%
  • 100 g Panko brødkrummer
  • 100 g parmesan
  • 4 kyllingefileter
  • Salt og Peber
  • 200 g revet mozzarella
  • Frisk basilikum
  • 2 spsk olivenolie
  • 30 g smør
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk tørret oregano
  • ½ tsk chiliflager
  • 1 tsk røget paprika
  • 2 spsk konc. tomatpure
  • 2 dl hønsebouillon
  • 350 g cherrytomater
  • 100 g chorizo
  • 400 g pasta penne
  • Italienske flutes

Sådan gør du

  • Skær kylling halvt igennem på den lange led og kom lidt revet ost og 3-4 blade basilikum i. Luk den med en kødkål.
  • Fileterne paneres først i græsk yoghurt og derefter i panko blandet med revet parmesan og salt og peber.
  • Steg dem i 10 min på hver side og vend nogle gange, så paneringen ikke branker. Kom lidt ekstra fedtstof på første gang de vendes. Læg fileterne til side og drys med lidt salt.
  • Steg fintsnittet hvidløg i lidt olie sammen med oregano, chili og røget paprika indtil det dufter. Tilsæt tomatpure, vand, bouillon terning og cherrytomater og steg videre i ca 5 minutter til tomater sprækker.
  • Kom tomatsaucen i et ovnfast fad og kom kyllingen over. Fordel resten af den revne mozzarella omkring kyllingen sammen med chorizo i skiver.
  • Bag retten ved 225 grader varmluft i 15 minutter til kyllingen er gennemstegt.
  • Kog pasta efter anvisninger på pakken og varm de italienske flutes i ovnen.
  • Pynt med frisk basilikum og server med pasta og flutes til.