Go Back Email Link

Frisk Cæsarsalat med Kylling og Croutoner

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 30 minutter

Ingredienser

  • 1 spsk olivenolie
  • 3 stykker kyllingefilet
  • 1 stort romainesalat (eller iceberg, hjertesalat)
  • 10 cherrytomater
  • Parmesan

Croutoner

  • 3 skiver daggammelt hvidt brød
  • Olivenolie

Dressing

  • 2 æggeblommer
  • 4 spsk vand
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 knsp sukker
  • 2 fed hvidløg
  • 3-4 ansjosfileter
  • 3 spsk fintreven parmesan
  • 2 dl olivenolie
  • Salt og peber

Tilbehør

  • Evt. godt brød

Sådan gør du

  • Steg kyllingefileter 5-7 minutter på hver side i olivenolie. Skær fileter i tynde skiver.
  • Kom alle ingredienser undtagen olivenolie i en blender og blend til en fin dressing. Tilsæt olivenolie langsomt og lidt ad gangen, mens der blendes. Smag til med salt og peber.
  • Skær brødet i skiver og fjern kanterne. Pensl med lidt olivenolie og skær skiverne i tern. Læg brødet på en bageplade og bag ternene i ovnen ved 200 grader i 12 minutter indtil de er sprøde og gyldne. Alternativt kan de steges på en pande.
  • Vend croutonerne i den skyllede romainesalat og halverede cherrytomater sammen med kyllingeskiver. Fordel lidt dressing over og drys med frisk revet parmesan eller parmasan skåret i tynde skiver med en kartoffelskræller. Serveres med godt brød til.