Go Back

Just’s Langtidshævede Boller

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Hævetid 8 timer
Samlet tid 40 minutter
Antal 14 boller

Ingredienser

  • 1/2 liter koldt vand
  • 25 g gær
  • 1 spsk sukker eller honning
  • 1/2 spsk salt
  • 2 håndfulde solsikkekerner eller hvad man nu lige har
  • 2 spsk neutral skyr (eller ymer, A38, yoghurt naturel)
  • 2-3 store revne gulerødder
  • 1 dl havregryn
  • 1 1/2 dl rugmel
  • 10 dl hvedemel

Sådan gør du

  • Opløs gær i vandet. Ælt rugmelet og halvdelen af hvedemelet i. Tilsæt sukker, salt, kerner, gulerødder og havregryn og ælt godt. Til sidst æltes resten af hvedemelet i.
  • Stil dejen til hævning i køleskabet natten over.
  • Læg 14 boller af dejen med to spiseskeer på bagepapir og bag dem i en forvarmet ovn ved 220°C varmluft i ca. 20 min. I bunden af ovnen hældes en ½ liter vand i et fad eller dyb bradepande. 
  • Bollerne bliver bedst, hvis de får lov at hvile i 15 minutter.