Go Back

Svensk pølseret

Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 45 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 løg
  • 2 gulerødder
  • 200 g blomkål
  • ½ kg kartofler
  • 1 stilk selleri
  • 2 tsk paprika
  • 1 ds koncentreret tomatpure (140 g)
  • 2 dl grøntsagsbouillon
  • 3 dl fløde (eller minimælk)
  • 8 wienerpølser
  • Evt. lidt jævner
  • Salt og friskkværnet peber
  • Purløg

Sådan gør du

  • Snit løg og svits dem 1 minut i en gryde.
  • Tilsæt selleri i tynde skiver, gulerod i skiver og blomkål i små buketter og steg i 5 minutter. 
  • Tilsæt skrællede kartofler i tern (1x1 cm) sammen med paprika, tomatpure, bouillon og fløde og lad det småkoge i 15 minutter til kartoflerne er møre.
  • Tilføj pølserne i tykke skiver og varm dem igennem. 
  • Smag til med salt og peber og jævn evt. med lidt jævner. Drys med purløg.