Go Back Email Link

Cremet pasta med kylling

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 25 g smør
  • 1 skalotteløg
  • 2 stilke selleri
  • 2 forårsløg
  • 2 gulerødder
  • 1 tsk frisk timian (eller 1/2 tørret)
  • Friskkværnet peber
  • 1 dl hvidvin*
  • 2,5 dl fløde
  • 1/2 tsk muskatnød
  • 4 kyllingefileter
  • 100 g gruyere ost (eller emmenthaler)
  • 1/2 dl parmesan
  • 1/2 dl frisk persille
  • 1 pakke fettuccini
  • Groft salt
  • 100 g sukkerærter (1 lille håndfuld)

Sådan gør du

  • Steg finthakket skalotteløg i smørret i 1 minut. Tilføj snittet selleri (gem toppene), forårsløg i tynde skiver, revet gulerod, timian og salt og peber og steg i 2 minutter.
  • Tilføj hvidvin og steg videre i ca 2 minutter til hvidvin er reduceret til det halve. Tilføj fløde og revet muskatnød og lad det simre i ca. 5 minutter.
  • Skær kylling i mindre stykker og tilsæt dem til saucen og lad det simre ca 5 minutter til kyllingestykkerne er kogte.
  • Kog pastaen som angivet på pakken.
  • Tilføj revet gruyere og parmesan ost og lad det smelte. Saucen må ikke koge. Tilføj hakket persille og smag til med salt og peber. 
  • Skær sukkerærterne i tynde skiver og rør dem i saucen. Bland det hele med pastaen og pynt med selleritoppe og friskrevet parmesan.

Noter

*hvidvin kan udelades, men det anbefales bestemt ikke. Meget bliver bedre med at glas godt hvidvin...