Go Back Email Link

Grillet kalveculotte med ost og chili

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 1 time 20 minutter
Samlet tid 1 time 30 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 kg kalveculotte
  • 250 g cheddar
  • 2 chili
  • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Puds culotten og gnid godt med salt og peber. Husk at markere den spidse ende*
  • Brun culotten på alle sider og kom den derefter over indirekte varme i 20 minutter. 
  • Tag kødet fra grillen og lad det hvile i 20 minutter. Mens det hviler rives cheddar og chilien hakkes fint. Bland cheddar og chili godt.
  • Læg culotten over indirekte varme igen og cheddar fordeles over hele culotten i et pænt tykt lag. Giv culotten 20 minutter og check evt. temperaturen med et stegetermometer. Jeg bruger normalt 62°C. 
  • Når stegen har den rette temperatur, får den lov at hvile 20 minutter inden den skæres ud i tynde skiver.

Noter

culotte
Jeg sætter gerne en kødnål i den spidse ende for nemt at kunne finde den rigtige ende, når kødet er stegt. Hvis man ikke skærer culotten rigtig, kan den blive utrolig sej og nærmest uspiselig.