Culotte med cheddar og chili intervalstegt og udskรฅret

Grillet kalveculotte

Man gรฅr nรฆsten aldrig fejl af en god culotte – specielt hvis den er grillet med rigelige mรฆngder ost og chili. Udover at det ser virkelig godt ud, nรฅr den kommer pรฅ bordet, sรฅ giver det ogsรฅ et lille twist til culotten. Den kommer ikke til at smage af hverken ost eller chili, men der er lige et lรฆkkert hint af ekstra god smag.

Culotten bliver intervalstegt og det giver et godt mรธrt og ensartet stegt stykke kรธd. Det er lidt mere besvรฆrligt, men det er til gengรฆld nemmere at styre temperaturen og det giver et perfekt stykke kรธd hele vejen igennem.Tilbehรธret er for eksempel sprรธde ovnstegte kartofler med rosmarin samt en frisk parma/avocado salat eller denne flotte grรธntsagssautรฉ.

Jeg hakker nรฆsten altid chilien hel – d.v.s. i tynde ringe. Skal der bruges mindre stykker hakkes ringene yderligere. Jeg fjerner hverken kerner eller frรธstol, men til gengรฆld smager jeg altid pรฅ et lille stykke for at vurdere styrken. Med mindre man dyrker sine egne chili, sรฅ svinger de utroligt meget i styrke. Det er lidt trรฆls, nรฅr man kommer hjem med en chili, der kun er marginalt stรฆrkere end en rรธd peberfrugt.

Server culotten for eksempel sammen med Avocado og Parmaskinke Salat og Ovnstegte Kartofler.

Grillet kalveculotte med ost og chili

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 1 time 20 minutter
Samlet tid 1 time 30 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 kg kalveculotte
  • 250 g cheddar
  • 2 chili
  • Salt og friskkvรฆrnet peber

Sรฅdan gรธr du

  • Puds culotten og gnid godt med salt og peber. Husk at markere den spidse ende*
  • Brun culotten pรฅ alle sider og kom den derefter over indirekte varme i 20 minutter. 
  • Tag kรธdet fra grillen og lad det hvile i 20 minutter. Mens det hviler rives cheddar og chilien hakkes fint. Bland cheddar og chili godt.
  • Lรฆg culotten over indirekte varme igen og cheddar fordeles over hele culotten i et pรฆnt tykt lag. Giv culotten 20 minutter og check evt. temperaturen med et stegetermometer. Jeg bruger normalt 62ยฐC. 
  • Nรฅr stegen har den rette temperatur, fรฅr den lov at hvile 20 minutter inden den skรฆres ud i tynde skiver.

Noter

culotte
Jeg sรฆtter gerne en kรธdnรฅl i den spidse ende for nemt at kunne finde den rigtige ende, nรฅr kรธdet er stegt. Hvis man ikke skรฆrer culotten rigtig, kan den blive utrolig sej og nรฆrmest uspiselig.

Opskriften er hapset fra Den Skaldede Kok’s “Grill med Gnist og Glรธd”, som har mange rigtig gode opskrifter til grillen.

Hvis du laver denne opskrift, sรฅ fortรฆl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig pรฅ Instagram med #6pm_dk

Har du spรธrgsmรฅl eller en kommentar? Sรฅ vil jeg blive glad for at hรธre fra dig.