Go Back Email Link

Flammkuchen med løg og bacon/skinke

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 20 minutter
Antal 4 stk

Ingredienser

Dej til Flammkuchen

  • 250 g hvedemel (gerne tipo 00)
  • 25 g smør (eller 2 spsk olie)
  • 1 æg
  • ¾ dl mælk (5 spsk)
  • ½ tsk sukker
  • ½ tsk salt

Traditionelt fyld til 1 af 4 Flammkuchen (se noter for flere variationer)

  • 2 spsk creme fraiche 18% (1½ dl til 4 stk)
  • rødløg
  • 2 skiver serranoskinke (eller 3 skiver bacon)
  • ¼ tsk muskatnød
  • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 250°C og lad pizzastenen eller bagepladen blive godt varm.
  • Ælt dejen og del den op i fire lige store boller (á ca 100 g).
  • Rul dejbollerne ud på et meldækket bord, så de bliver helt tynde (ca 20 cm i diameter)
  • Smør creme fraiche ud på dejen og lad 1 cm være fri langs kanten.
  • Snit løgene i tynde ringe og skær skinken i ca. 2 cm brede strimler.
  • Fordel fyldet på creme fraiche og krydr med revet muskatnød og salt og peber.
  • Træk dejen over på den varme plade og bag den i bunden af i ovnen i 3 min ved 250°C til den er sprød. Mens den er ovnen klargøres næste pizza. 

Noter

Variationer

Kom evt. 2 tsk hvidløgsost i creme fraichen eller brug 1 fed hvidløg skåret i tynde skiver.
 
Børneudgave
1 ½ wienerpølse i skrå skiver
25 g revet pecorino eller parmesan
1 tsk Italiensk krydderi
 
Skinke og rosmarin
1 zittauerløg i tynde ringe
1 fed hvidløg i tynde skiver
2 champignon i tynde skiver
2 skiver serrano i brede strimler
2 forårsløg i ½ cm skrå skiver
4 cherrytomater halverede
Frisk rosmarin
Salt og peber
 
Hvid
1/2 kartoffel i MEGET tynde skiver
1 skalotteløg i tynde ringe
2 champignon i tyndeskiver
1 forårsløg i ½ cm skrå skiver
1 tsk frisk timian
1/2 tsk fennikelfrø
Salt og peber
 
Bacon og oliven
3 skiver bacon i 2 cm brede skiver
1 løg i tynde ringe
4 cherrytomater
Frisk rosmarin
Efter bagning: Olivenolie og oliven
 
Gedeost og skinke
100 g gedeost
2 rødløg i tynde ringe
2 skiver serrano i brede strimler
1/2 bundt persille
2 figner i tynde skiver
 
Flødeost og laks
100 g flødeost med krydderier (f.eks. Buko Grøn Pikant)
1 fed hvidløg i tynde skiver
Efter bagning:
1 lille håndfuld Rucula,
purløg,
2 skiver røget laks,
1 spsk stenbiderrogn
 
Svampe
1 forårsløg i ½ cm skrå skiver
1 asparges i 2 cm skrå skiver
2 soltørrede tomater i skiver
100 g blandede svampe: Champignon, Østershatte, Kantareller, Rørhatte
Efter bagning:
Frisk Basilikum
 
Chorizo
1 lille håndfuld babyspinat
25 g chorizo i tynde skiver
Oliven
1 tsk Chili
 
Dessertudgaven
2 spsk Nutella
1 tsk groft hakkede hasselnødder
1/2 banan i tynde skiver
Drys med kokosflager