Go Back Email Link

Franske flutes

Forb. tid 1 time 15 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 1 time 25 minutter
Antal 4 flûtes

Ingredienser

  • 3 dl mælk
  • 25 g gær
  • 500 g mel
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 1 æg
  • Nigellafrø eller sesamfrø eller flagesalt

Sådan gør du

  • Opløs gæren i lunkent mælk. Rør ca. halvdelen af melet i. Tilsæt salt og olie.
  • Tilføj resten af melet og ælt dejen godt.
  • Lad dejen hæve lunt under et viskestykke i 30 minutter. 
  • Del dejen til 4 flutes. Flad dejen ud til en firkant, som foldes ind over sig selv og herefter rulles groft til flutes, som efterhæver 30 minutter.
  • Pensl med æg og drys med frø og evt. en smule flagesalt. Snit brødet et par gange med en skarp kniv. Bag ved 225°C i 12-15 minutter*.

Noter

For at få sprøde flutes tilsættes damp under den første halvdel af bagningen:
Dampovn: 80%.
Almindelig ovn: stil et ovnfast fad med vand i bunden af ovnen.
Skru dampen ned til 0% / tag vandfadet ud efter 7-8 minutter.