Forvarm ovnen til 200°C.
Steg kyllingefileterne brune i lidt olie. Halver fileterne på langs og steg indersiden. Når de er gennemstegte rives fileterne i mundrette bidder med to gafler.
Hæld olie i en gryde og steg finthakkede løg i 2 minutter til de er klare. Tilsæt spidskommen, fintsnittede chili og presset hvidløg og steg videre i 2 minutter.
Blend de hakkede tomater og kom dem i gryden sammen med hønsebouillon, det italienske krydderi og salt og peber. Lad det simre i 10 minutters tid, mens kyllingefileterne rives.
Tag 1 dl af saucen fra i en skål.
Tilsæt kyllingen til saucen og lad den simre, mens tortillaerne forberedes.
Varm en tortilla på panden inden den lægges i det ovnfaste fad, som er smurt let med olivenolie. 1/8 af sauce og kylling lægges i tortillaen og den rulles. Gør det samme med de sidste 7 tortillaer.
Fordel saucen uden kylling over tortillaerne og derefter drys med revet ost.
Retten gratineres i ovnen i 20 minutter eller indtil osten har fået farve.
Top enchiladas med avocado, finthakkede forårsløg og evt. lidt friske chili alt efter smag og behag. Serveres varme sammen med creme fraiche og salsa.