Go Back Email Link

Ungarsk Gullasch med Kartoffelmos

Forb. tid 1 time
Tilb. tid 3 timer
Samlet tid 4 timer
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 100 g bacon i tern
  • 2 løg, grofthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 500 g bov, i tern på 2x2 cm (ko eller kalv)
  • 50 g smør
  • 2 spsk mel
  • 2 dl rødvin (kan erstattes af bouillon)
  • 5 dl bouillon (1 grøntsag + 1 okse)
  • 3 spsk konc. tomatpure
  • 1 tsk kommen
  • 2 spsk paprika
  • 1 tsk røget paprika (kan udelades)
  • 2 laurbærblade
  • ½ chili efter smag, finthakket (eller ½ tsk chiliflager)
  • 2 rød peber i grove stykker
  • 250 g champignon i kvarte
  • 3 gulerødder i skiver
  • Salt og friskkværnet peber

Kartoffelmos

  • 1,5 kg kartofler*
  • 1 dl mælk
  • 75 g smør
  • Salt og peber

Tilbehør

  • Persille
  • ¼ l Creme Fraiche 18%
  • 1 Flutes**

Sådan gør du

  • Bacon steges i en gryde til det begynder at brune. Tilsæt løg i store tern og steg i 2 min til de er blanke. Tilsæt hakket hvidløg og steg 1 min. Hvis der mangler fedtstop tilsættes lidt smør. Tag bacon og løg op og stil til side.
  • Brun paprika let i smør. Vend kødet i mel blandet med lidt salt og peber. Brun kødet i smørret. Læg bacon, løg og bov tilbage i gryden og tilsæt rødvin. Lad det koge op og derefter simre et par minutter til rødvinen er halveret.
  • Tilsæt bouillon, tomatpure, kommen, laurbærblade, finthakket chili, røget paprika, rød peber i store tern, champignon i kvarte og gulerødder i skiver. Lad det simre i mindst 3 timer - jo længere jo bedre.
  • Lav kartoffelmos* når der er 30 min tilbage. Kog kartoflerne møre 20-25 min i mindre stykker uden salt. Damp tørre. Mos groft og tilsæt mælk, smør, salt og peber.
  • Smag til med salt og peber. Drys med persille og server med creme fraiche og godt brød.

Noter

* I stedet for kartoffelmos kan man også skære kartofler i tern og lade dem koge med i retten den sidste time.
** Dette flutes er perfekt til at få det sidste gullasch op fra skålen.