Bacon steges i en gryde til det begynder at brune. Tilsæt løg i store tern og steg i 2 min til de er blanke. Tilsæt hakket hvidløg og steg 1 min. Hvis der mangler fedtstop tilsættes lidt smør. Tag bacon og løg op og stil til side.
Brun paprika let i smør. Vend kødet i mel blandet med lidt salt og peber. Brun kødet i smørret. Læg bacon, løg og bov tilbage i gryden og tilsæt rødvin. Lad det koge op og derefter simre et par minutter til rødvinen er halveret.
Tilsæt bouillon, tomatpure, kommen, laurbærblade, finthakket chili, røget paprika, rød peber i store tern, champignon i kvarte og gulerødder i skiver. Lad det simre i mindst 3 timer - jo længere jo bedre.
Lav kartoffelmos* når der er 30 min tilbage. Kog kartoflerne møre 20-25 min i mindre stykker uden salt. Damp tørre. Mos groft og tilsæt mælk, smør, salt og peber.
Smag til med salt og peber. Drys med persille og server med creme fraiche og godt brød.