Go Back Email Link

Kyllingeburger

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 800 g filet af kyllingelår
  • 1 stilk citrongræs (eller 1/2 tsk citronpeber)
  • 1 tsk salt
  • 1 knsp friskkværnet peber
  • 1/2 æg
  • 2 spsk rasp
  • Olivenolie til stegning
  • 1 rødløg
  • 4 tomater
  • Iceberg salat
  • 8 burgerboller

Burgerdressing

  • 3 dl græsk yoghurt 10%
  • 2 fed hvidløg
  • 1/2 tsk Sambal Oelek (eller sød chilisauce)
  • 3 tsk pickles (eller hakkede cornichoner)
  • 2 spsk ketchup
  • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Bland burgerdressingen af yoghurt, presset hvidløg og de øvrige ingredienser og lad den trække i køleskabet.
  • Hak stilken af citrongræs fint. Kom kyllingekødet i en blender og tilsæt citrongræs, salt og peber. Blend det til en fars.  
  • Rør farsen med æg og rasp og form 8 bøffer. 
  • Steg bøfferne ca. 6 minutter på hver side ved middelvarme 
  • Server burgeren med salat, dressing, kyllingebøf, tomater og rødløg i ringe.

Noter

(burgeren bliver ikke dårligere, hvis man tilføjer to skiver bacon)