Kyllingeburger
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
15 min
Samlet tid
30 min
 


Antal: 4 personer
Ingredienser
  • 800 g filet af kyllingelår
  • 1 stilk citrongræs (eller 1/2 tsk citronpeber)
  • 1 tsk salt
  • 1 knsp friskkværnet peber
  • 1/2 æg
  • 2 spsk rasp
  • Olivenolie til stegning
  • 1 rødløg
  • 4 tomater
  • Iceberg salat
  • 8 burgerboller
Burgerdressing
  • 3 dl græsk yoghurt 10%
  • 2 fed hvidløg
  • 1/2 tsk Sambal Oelek (eller sød chilisauce)
  • 3 tsk pickles (eller hakkede cornichoner)
  • 2 spsk ketchup
  • Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
  1. Bland burgerdressingen af yoghurt, presset hvidløg og de øvrige ingredienser og lad den trække i køleskabet.

  2. Hak stilken af citrongræs fint. Kom kyllingekødet i en blender og tilsæt citrongræs, salt og peber. Blend det til en fars.  

  3. Rør farsen med æg og rasp og form 8 bøffer. 

  4. Steg bøfferne ca. 6 minutter på hver side ved middelvarme 

  5. Server burgeren med salat, dressing, kyllingebøf, tomater og rødløg i ringe.

Noter

(burgeren bliver ikke dårligere, hvis man tilføjer to skiver bacon)