Gullaschsuppe | 6pm.dk
Krydret Gullaschsuppe
Forb. tid
20 min
Tilb. tid
50 min
Samlet tid
1 t 10 min
 
Antal: 4 personer
Ingredienser
  • 400 g oksekød i tern
  • 150 g bacon
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • Smør til stegning
  • 4 gulerødder
  • 1 rød peber
  • 1 tsk røget paprika*
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk kommen
  • 2 ds flåede tomater
  • 3 soltørrede tomater (eller 2 spsk konc. tomatpure)
  • 8 dl oksebouillon
  • 8 dl grøntsagsbouillon
  • 2 bagekartofler
  • Salt og friskkværnet peber
  • Creme Fraiche til servering
  • Godt brød
Sådan gør du
  1. Skær bacon i tern og steg det gyldent i en gryde. Sæt bacon til side. 

    Skær løg i store tern og snit hvidløg fint. Steg løgene blanke i lidt smør og sæt dem til side.

  2. Brun kødet sammen med paprika og spidskommen. Læg bacon og løg tilbage i gryden.

  3. Hak de flåede tomater og de soltørrede tomater. Tilsæt dem sammen med bouillon, kommen, salt, peber, rød peber i store tern og gulerødder i skiver.

  4. Kog i 30 minutter.

  5. Skær kartofler i tern og tilsæt dem til suppen. Kog yderligere 20 min før servering.

  6. Smag til med salt og peber og server med creme fraiche og godt brød.

Noter

*Har du ikke røget paprika, skal der 1 tsk almindelig paprika plus lidt chili i retten for at give den styrke; helst en frisk hakket chili.