Go Back Email Link

Krydret Gullaschsuppe

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 50 minutter
Samlet tid 1 time 10 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 400 g oksekød* i tern
  • 150 g bacon
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • Smør til stegning
  • 4 gulerødder
  • 1 rød peber
  • 1 tsk røget paprika**
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk kommen
  • 2 ds flåede tomater
  • 3 soltørrede tomater (eller 2 spsk konc. tomatpure)
  • 8 dl oksebouillon
  • 8 dl grøntsagsbouillon
  • 2 bagekartofler
  • Salt og friskkværnet peber
  • Creme Fraiche til servering
  • Godt brød

Sådan gør du

  • Skær bacon i tern og steg det gyldent i en gryde. Sæt bacon til side. 
    Skær løg i store tern og snit hvidløg fint. Steg løgene blanke i lidt smør og sæt dem til side.
  • Brun kødet sammen med paprika og spidskommen. Læg bacon og løg tilbage i gryden.
  • Hak de flåede tomater og de soltørrede tomater. Tilsæt dem sammen med bouillon, kommen, salt, peber, rød peber i store tern og gulerødder i skiver.
  • Kog i 30 minutter.
  • Skær kartofler i tern og tilsæt dem til suppen. Kog yderligere 20 min før servering.
  • Smag til med salt og peber og server med creme fraiche og godt brød.

Noter

*Brug f.eks. oksefilet eller steaks skåret i tern. Bruges bov fra ko eller kalv, skal det simre i op til 3 timer, for at kødet bliver mørt. 
**Har du ikke røget paprika, skal der 1 tsk almindelig paprika plus lidt chili i retten for at give den styrke; helst en frisk hakket chili.