Go Back Email Link

Croque Monsieur & Croque Madame

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 8 skiver groft toastbrød eller godt franskbrød
  • 1 spsk smør
  • 3 spsk rapsolie

Enten Klassisk

  • 2 spsk grov sennep
  • 4 skiver gruýere eller emmentaler
  • 4 skiver kogt skinke
  • 2 tomater

Eller med ostecreme

  • 150 g gruýere eller emmentaler (revet)
  • 150 g creme fraiche 38%
  • 2 spsk grov sennep
  • 4 skiver kogt skinke

Topping

  • 4 æg (til Croque Madame)
  • groft salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Smelt smør med rapsolien og steg brødene på begge sider, til de er gyldne. Bruges franskbrød skæres det i skiver på tykkelse med toast.

Enten Klassisk

  • Smør fire skiver brød med smør. Læg en skive ost og derefter en skive skinke på brødet. Skær tomaten i skiver og læg to skiver på hvert brød. Drys med lidt friskkværnet peber.
  • Smør de fire sidste skiver brød med grov sennep. Læg dem øverst med sennep nedad og tryk godt sammen. 

Eller med ostecreme

  • Bland revet ost med creme fraiche og sennep.
  • Smør alle otte skiver ristet brød med osteblandingen.
  • Kom skinke på fire af dem og kom resten af skiverne ovenpå skinken med ostecremen opad.
  • Kom brødet i ovnen på en bageplade med bagepapir og gratiner i 10 minutter ved 200° varmluft til osten har fået lidt farve.

Topping

  • Lav imens fire pocherede æg eller fire spejlæg (til croque madame). 
  • Server straks og pynt med æg og lidt groft salt og friskkværnet peber.