croque madame & croque monsieur med pocherede æg og friske tomater

Pocherede æg

Der er to måder at lave pocherede æg på: den rigtige og den nemme. Jeg kan ikke smage forskel, så hey! jeg tager den nemme opskrift til perfekte æg.

I “Timm Vladimirs køkken” har jeg set denne opskrift på pocherede æg, som bare er super nem og de pocherede æg bliver perfekte hver gang.

Der er mange gode tips til perfekte pocherede æg og den “almindelige” metode med et råt æg i roterende næsten-kogende vand med eddike, virker sandelig også. Æggene bliver ikke altid så pæne, men de smager stadig, som de skal.

Fordelen ved denne metode er, at det er nemt, æggene bliver ens hver gang og man kan koge mange æg på en gang.

Perfekte æg til Croque Madame eller Egg Benedict eller bare en god brunch.

 

Pocherede æg
Forb. tid
5 min
Tilb. tid
5 min
Samlet tid
10 min
 
Ingredienser
Den nemme metode
  • Æg
  • Olivenolie
Den klassiske metode
  • Æg
  • 1/2 tsk salt
  • 2 spsk lagereddike
Sådan gør du
Den nemme metode
  1. Tag en kop og læg husholdningsfilm i som en lille skål. Smør husholdningsfilmen med en smule olie, så ægget ikke sidder fast. Slå ægget ud i koppen.

  2. Bind enten en lille knude på filmen eller vrid den, så posen er lukket. 

  3. Kom posen i kogende vand og kog ægget 4½ minut. Lav så mange æg ad gangen, som der er behov for.

Den klassiske metode
  1. Kom eddike og salt i kogende vand.

  2. Skru ned for varmen, så vandet ikke bobler, men kun simrer stille. Rør i vandet, så det drejer langsomt rundt. Det vil hjælpe til at samle ægget.

  3. Slå et æg ud i en kop og hæld det derefter i gryden i én bevægelse. Det er fint, at ægget spreder sig lidt. Det vil samle sig, når det koger. Ellers kan det hjælpes lidt med en ske.

  4. Æggene skal koge ca. 3-4 minutter og tages op med en hulske, når det er færdigt. Kog ikke mere end 2-3 æg ad gangen.

 

Jeg har tidligere brugt almindelig husholdningsfilm, men typen, der er lavet til varme og brug i mikrobølgeovn, er efter muligvis bedre. Men når vi får pocherede æg fire gange om året, så går det nok med almindelig husholdningsfilm til fødevarer.
Jeg kan også læse mig til, at husholdningsfilm med “betænkelige pvc blødgørere” ikke sælges i Danmark. I stedet bruges husholdningsfilm lavet af polyolefin, hvor det største problem er, at det smelter i en mikrobølgeovn – men altså ikke i kogende vand. Og når Jamie bruger det, så kan det ikke være helt ved siden af.

Hvis du laver denne opskrift, så fortæl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig på Instagram med #6pm_dk

LIGNENDE INDLÆG

Har du spørgsmål eller en kommentar? Skriv her.