Go Back

Græsk Salat

Tilb. tid 15 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 4 tomater
  • 200 g cherrytomater
  • 1 rødløg
  • 1 agurk
  • 1 grøn peber
  • 1 håndfuld sorte oliven uden sten
  • Havsalt
  • 1 pk feta (ca. 200 g)
  • 1 spsk hakket krydderurter som dild, persille eller oregano (kan udelades)
  • *dressing

Sådan gør du

  • Skær agurk, tomater og peberfrugt i ujævne mundrette størrelser. Skræl evt. agurken og fjern kernerne med en teske. Jeg river skrællen med en gaffel, fordi det ser lidt sjovt ud. Pil løget og skær det i lidt store stykker.
  • Bland salat, oliven og feta. Vend det hele med hakket dild og drys med havsalt
  • Server med tzatziki til

Noter

* Der hører egentlig ikke en dressing til græsk salat, da den altid serveres med tzatziki. Men er det der ikke, så er den mest simple olie/eddike dressing det bedste:
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 spsk citronsaft eller vineddike