Cremet græsk tzatziki med olivenolie, agurk og hvidløg som passer til græsk salat og et godt stykke brød.
Der er ikke meget, der er bedre end at sidde på en græsk ø og få en græsk salat med de lækreste solmodne tomater og så en skål Tzatziki som tilbehør. Nogle af vores bedste ferier har været på de græske øer, og vi får næsten altid en græsk salat med tzatziki enten til frokost eller som tilbehør til aftensmaden. Serverer vi det samme herhjemme, kan man drømme sig lidt tilbage til solen.
Sammen med et stykke madbrød fra middelhavet har man en hel frokostret. Kom nogle græske frikadeller eller en moussaka ved, så har man et lækkert aftensmåltid.
Tzatziki
Ingredienser
- 1 agurk
- 1 tsk salt
- 3 fed hvidløg
- 500 g græsk yoghurt 10%*
- 3 spsk olivenolie
- 1 spsk vineddike
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Skræl agurken og riv den groft. Drys med salt og lad den stå 10 minutter. Pres det meste af saften fra.
- Rør yoghurten med presset hvidløg, olivenolie, lidt eddike, salt og peber og vend agurken i.
- Lad tzatzikien trække i 1 time i køleskabet.