Dejlig frisk og sommerlig koldskål

Dette er en af de bedste og nemmeste opskrifter på en dejlig frisk og sommerlig koldskål med æg, tykmælk og kærnemælk. Citronen giver den en frisk smag, og sammen med vanille og sukker smager det hele bare af sommer og sol. Den kan serveres med hjemmebagte kammerjunkere hvis man er meget entusiastisk, eller med den købte slags sammen med friske jordbær, som både smager godt, dufter godt og giver farve til koldskålen.

Sommerlig Koldskål
Forb. tid
20 min
Samlet tid
20 min
 
Antal: 4 personer
Ingredienser
  • 1 l tykmælk
  • 1 l kærnemælk
  • 4 æggeblommer
  • 3 spsk rørsukker
  • 1 vanillestang
  • 1 tsk vanillesukker
  • 1/2 citron
  • Kammerjunker
  • Jordbær
Sådan gør du
  1. Pisk æggeblommer med 2 spsk rørsukker.
  2. Flæk vanillestangen og skrab kornene ud. Bland 1 spsk rørsukker med vanillekornene, så de skiller. Pisk begge slags vanillesukker sammen med æggeblommerne. Pisk 1 l tykmælk og derefter 1 l kærnemælk i æggeblandingen. Smag til med citronsaft fra 1/2 citron og evt. lidt revet citronskal.
  3. Serveres med kammerjunker og friske jordbær.

 

Hvis du laver denne opskrift, så fortæl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig på Instagram med #6pm_dk

Har du spørgsmål eller en kommentar? Skriv her.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.