Fougasse

Dette lækre fougasse brød fra Provence er utroligt nemt at lave og perfekt som tilbehør til langt de fleste retter, f.eks. en dejlig pastaret. Brødet i sig selv smager rigtig godt og så ser det festligt ud. Fyldet kan varieres på mange måder afhængig af, hvad brødet serveres til. Denne udgave med citron og persille smager friskt, men alle andre krydderurter kan også anvendes. Brødet bruges også i mere bastante udgaver med løg, tomat, ost, skinke osv., som er et måltid i sig selv.  Det bliver bestemt et frokost eller picnic projekt en anden god gang.

Fougasse

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 1 time 45 minutter
Samlet tid 2 timer

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 3 dl vand
  • 150 g durummel
  • 300 g hvedemel
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 2 spsk olivenolie

Fyld:

  • skallen af 1 usprøjtet citron
  • 1 håndfuld grofthakket persille
  • 1 lille hakket løg
  • 25 g smeltet smør

Sådan gør du

  • Opløs gæren i lunkent vand og tilsæt salt, sukker og olivenolie.
  • Rør durummel i.
  • Tilføj hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen.
  • Lad dejen hæve lunt under et viskestykke i 1 time.
  • Del dejen i 2 dele og rul dem ud til 2 rektangler på ca. 15 x 40 cm.
  • Bland smeltet smør med citronskal, persille og hakket løg og fordel det på hvert rektangel men hold kanterne fri. Fold dejen på midten og pres kanterne sammen. Skær et langt snit i midten og seks mindre snit som et blad.
  • Lad brødene hæve i 30 minutter.
  • Drys med lidt mel og groft havsalt og bag ved 250°C varmluft i 13-15 minutter.

 

Hvis du laver denne opskrift, så fortæl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig på Instagram med #6pm_dk

Har du spørgsmål eller en kommentar? Så vil jeg blive glad for at høre fra dig.