Kylling i karry med blomkålsris LCHF

Kylling i karry

Kylling i karry med ris er en af familiens yndlingsretter. Den er både krydret, sund og nem. På den tid det tager at koge sin Basmati ris, har man en lækker ret, som både store og små herhjemme kan lide.

Man kan sagtens bruge sin karry fra krydderihylden, men jeg faldt over en virkelig velsmagende karry i Torvehallerne i en lille shop, hvor de solgte mange forskellige slags karry. Jeg købte deres mest populære blanding og jeg må indrømme, at den smager bare lidt bedre. En eller anden dag får jeg nok blandet min egen karry, men indtil da, er det min nye favorit-karry.

Jeg er i øvrigt glad for, at jeg ikke bor ved siden af Torvehallerne i København. Det vil jeg simpelthen ikke have råd til. Det er et virkeligt godt koncept, de har opbygget, med specialforretninger blandet med små, lækre spisesteder. Jeg kan gå rundt derinde i timevis og købe små lækkerier, som f.eks. en lækker karry, en hjemmelavet pasta eller et nyt æggeur. Stedet kan kun anbefales, hvis man ikke har været forbi endnu.

LCHF versionen er med blomkålsris, som kan spises rå eller overhældes med kogende vand. “Risen” skal ikke koges, da det hurtigt bliver blødt og lidt grødagtig. Det skal det ikke.

Denne udgave af Kylling i Karry er dejlig taknemmelig; man kan proppe næsten alt fra grøntsagsskuffen i sin ret og det smager godt: æbler, ananas (bliver ret sødt), kokos, gulerødder, mango (chutney), sukkerærter og meget mere. Masser af mulighed for både at få spist resterne og lege med smagen.

 

Kylling i karry
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
20 min
Samlet tid
30 min
 
Antal: 4 personer
Ingredienser
  • 800 g kyllingefilet
  • 2 tsk karry (afhængigt af styrke)
  • Olie til stegning
  • 4 cm revet ingefær
  • ½ squash
  • 2 forårsløg
  • 1 rød peber
  • 250 g champignon
  • 2 ds kokosmælk
  • 1 lime
  • 2 tsk fiskesovs
  • Salt
Tilbehør
  • Naanbrød*
  • 4 dl basmatiris
  • ELLER
  • 1 blomkål (LCHF)
Sådan gør du
  1. Kog risene efter anvisningerne på pakken. For blomkålsris se nedenfor.

  2. Skær kyllingen i tern. Skræl og riv ingefær. Skær squash i skiver og snit forårsløg og peberfrugt i mindre stykker. 

  3. Svits karry i en gryde eller en sauterpande i 1 minut. Kom kødet ved og steg det i 2 minutter. Tilsæt ingefær, squash og peberfrugt og steg yderligere 2 minutter.

  4. Skær champignon i skiver* og steg med indtil de afgiver væske.

  5. Tilsæt kokosmælk sammen med saften fra lime og fiskesauce. Lad det koge op og derefter simre i 5-10 minutter til risen er klar. 

  6. LCHF Blomkålsris: Riv blomkål på et rivejern og læg det i en si. Hæld kogende vand over og server straks. 

  7. Smag til med salt og evt. mere karry. Server med Naanbrød

Noter

*Find opskriften på lækkert Naanbrød her.

*Når jeg skal skære mange champignon i skiver, bruger jeg æggedeleren. Det er lynhurtigt og giver en perfekt størrelse champignonskiver.

 

Hvis du laver denne opskrift, så fortæl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig på Instagram med #6pm_dk

GemGem

GemGemGemGem

GemGem

Har du spørgsmål eller en kommentar? Skriv her.