Vi elsker brød til maden. Det er sikkert forkert på alle måder, når man nu skal skrue ned for kulhydraterne, men det er altså bare godt tilbehør. Og til supper er det uundværligt, når man skal have den sidste suppe op fra skålen (og gryden). Derfor kommer jeg gerne lidt groft mel i dejen. Så kan man bilde sig selv ind, at det kun er knapt så usundt. Men “alt med måde”, så går det hele nok alligevel.
Vil man gerne have et luftigt brød med den dejlige sprøde overflade er der et par gode tip, som man kan bruge:
- Brug vand i stedet for mælk. Det gør brødet mere luftigt.
- Spar på fedtet. Jo mere fedt i dejen jo mindre sprød overflade.
- Kom en ovnfast skål med vand i bunden af ovnen. Det giver en sprød og blank overflade.
Fuldkornsflutes
Ingredienser
- 2 1/2 dl vand
- 25 g gær
- 1 tsk salt
- 100 g fuldkornsmel
- 1 æg
- 15 g smør
- 1/2 tsk sukker
- 100 g graham
- 250 g hvedemel
Sådan gør du
- Opløs gæren i lunkent vand. Rør fuldkornshvedemel i og tilsæt salt og sukker samt smeltet smør og det meste af et pisket æg (resten gemmes til pensling).
- Tilføj grahamsmel og hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen. Lad dejen hæve lunt under et viskestykke i 30 minutter.
- Form 4 flutes og lad dem hæve 30 minutter.
- Lav nogle snit på tværs med en skarp kniv og pensl med æg. Bag ved 230°C i 20 minutter.
Hvis du laver denne opskrift, så fortæl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig på Instagram med #6pm_dk