Blommemarmelade med kanel og mandler

Blommemarmelade holder desværre ikke så længe i vores køleskab – ikke fordi den ikke kan holde sig, men fordi den bliver revet væk. Hen på efteråret er det tid til at sylte lidt og specielt blommemarmeladen nydes om morgenen enten for sig selv på morgenbrødet eller sammen med en god ost. Marmeladen er også så tilpas lækker, at den sagtens kan bruge til desserten som det søde indlæg til et ostebord.
Vanille og kanel smager så meget af efterår og giver samtidig et lille hint af julen. Der skal ikke særligt meget kanel i, før det smages meget tydeligt i marmeladen. Derfor er en knivspids heller ikke mere end en knivspids, med mindre man er meget glad for kanel. Mandelsplitterne kan udelades, men jeg syntes, at det giver lidt bid til marmeladen.

blommemarmelade-1  blommemarmelade-2

Blommemarmelade med kanel og mandler
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
10 min
Samlet tid
20 min
 
Antal: 1 glas
Ingredienser
  • 500 g blommer
  • 200 g sukker
  • 1 vanillestang
  • 1 knsp kanel
  • 50 g hakkede mandler eller mandelsplitter
  • 1 tsk Atamon
Sådan gør du
  1. Kog blommerne kortvarigt. Flå og udkern dem, når de er afkølet en smule.
  2. Bland vanillekorn med en stor skefuld sukker. Bland det sammen med resten af sukkeret, kanel og blommerne i en lille gryde og kog under omrøring i ca. 10 minutter, indtil den har konsistens som marmelade. Læg evt. en skefuld på en kold tallerken for at kontrollere konsistensen, da marmeladen samler sig, når den afkøles.
  3. Skum marmeladen og tilsæt mandlerne.
  4. Hæld marmeladen på et varmt skoldet glas, som er skyllet med 1 tsk atamon i 1 dl vand.

 

Hvis du laver denne opskrift, så fortæl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig på Instagram med #6pm_dk

Har du spørgsmål eller en kommentar? Skriv her.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.