Vandmelonsalat | 6pm.dk

Vandmelonsalat med Halloumi

Vandmelonsalat er festlig og frisk tilbehør til sommermaden. Dette er en alternativ udgave med grillet ost, som giver en ny og spændende smag.

Den klassiske vandmelonsalat, som også er virkelig lækker, laves oftest med fetaost og lidt salat. Nogle gange med en smule olie-eddike dressing. Denne udgave består af blot tre ingredienser, hvor specielt den grillede ost Halloumi giver et nyt indtryk. Der er klart mulighed for at tilpasse den med alt godt fra grøntsagshylden, men egentlig er der både saft og kraft nok i vandmelonen til, at der ikke behøves så meget mere.

picture from www.prnewsprime.com/

Halloumi

Jeg blev introduceret til halloumi for mange år siden af en kollega, der serverede den cypriotiske ost til et grillarrangement. Og jeg må sige, at jeg var solgt med det samme. Det er efter sigende den eneste ost, der kan grilles, uden at den smelter. Den bliver sprød på ydersiden og en smule blød og lækker i midten. Og så har den en meget lækker lidt saltet smag og en sjov konsistens, som jeg er ret vild med.

Her er grillet halloumi skåret i tern og kommet i salaten, men den kan også grilles i skiver på 1/2 cm og serveres direkte som tilbehør, evt paneret med sesam eller panko. Halloumi er meget proteinrig og kan nemt indgå som hel eller delvis erstatning for kød.

Find halloumi på ostehylden. Den sælges også som Grillost eller lignende, som typisk er lavet på komælk i stedet for gede- eller fåremælk.

Vandmelonsalat | 6pm.dk

Variationer

Vandmelon + en håndfuld salat, gerne rucula + lidt rødløg + feta + pinjekerner. Så har man den klassiske opskrift.

Men med en god smagfuld vandmelon, som man finder om sommeren, er der gode muligheder for at variere sin vandmelonsalat alt efter smag og alt efter, hvad der er i køleskabet:

  • en håndfuld halve cherrytomater
  • en agurk i grove tern
  • en lille håndfuld oliven uden sten
  • to håndfulde af alle slags salater, f.eks. babyspinat
  • en dusk basilikum, persille eller mynte
  • alle slags salatost og feta eller emmentaler i tern
  • forskellige bær, som f.eks. blåbær eller brombær
  • fersken, f.eks. skåret i tykke skiver og grillet
  • rødløg eller forårsløg
  • dressing af olivenolie plus lidt eddike (balsamico, citron osv)
  • …og for de hardcore: en halv frisk finthakket chili

Vandmelonsalat med Halloumi
Samlet tid
15 min
 
Antal: 4 personer
Ingredienser
  • ½ vandmelon
  • 200 g halloumi
  • 50 g græskarkerner
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk flagesalt
Sådan gør du
  1. Rist græskarkerner i lidt olie og salt. Lad dem køle af.

  2. Skær Halloumi i skiver på ca ½ cm og grill dem ca. 3 minutter på hver side på grillen eller en grillpande. Vend dem først, når de har fået farve. Skær skiverne i tern.

  3. Skær vandmelon i tern og kom dem i et fad sammen med halloumi og græskarkerner. Dryp med en smule olivenolie.

Hvis du vælger at lave denne opskrift, så fortæl mig gerne om det ved at skrive en kommentar nedenfor. Jeg gør mit bedste for at svare på alle kommentarer. Og jeg vil også blive glad, hvis du tager et billede og “tagger” mig på Instagram eller Pinterest. Det er altid en fornøjelse at se billeder af de retter I har lavet.

Har du spørgsmål eller en kommentar? Så vil jeg blive glad for at høre fra dig.