Culotte med cheddar og chili intervalstegt og udskåret

Grillet kalveculotte

Man går næsten aldrig fejl af en god culotte – specielt hvis den er grillet med rigelige mængder ost og chili. Udover at det ser virkelig godt ud, når den kommer på bordet, så giver det også et lille twist til culotten. Den kommer ikke til at smage af hverken ost eller chili, men der er lige et lækkert hint af ekstra god smag.

Culotten bliver intervalstegt og det giver et godt mørt og ensartet stegt stykke kød. Det er lidt mere besværligt, men det er til gengæld nemmere at styre temperaturen og det giver et perfekt stykke kød hele vejen igennem.Tilbehøret er for eksempel sprøde ovnstegte kartofler med rosmarin samt en frisk parma/avocado salat eller denne flotte grøntsagssauté.

Jeg hakker næsten altid chilien hel – d.v.s. i tynde ringe. Skal der bruges mindre stykker hakkes ringene yderligere. Jeg fjerner hverken kerner eller frøstol, men til gengæld smager jeg altid på et lille stykke for at vurdere styrken. Med mindre man dyrker sine egne chili, så svinger de utroligt meget i styrke. Det er lidt træls, når man kommer hjem med en chili, der kun er marginalt stærkere end en rød peberfrugt.

Server culotten for eksempel sammen med Avocado og Parmaskinke Salat og Ovnstegte Kartofler.

Grillet kalveculotte med ost og chili

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 1 time 20 minutter
Samlet tid 1 time 30 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 kg kalveculotte
  • 250 g cheddar
  • 2 chili
  • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Puds culotten og gnid godt med salt og peber. Husk at markere den spidse ende*
  • Brun culotten på alle sider og kom den derefter over indirekte varme i 20 minutter. 
  • Tag kødet fra grillen og lad det hvile i 20 minutter. Mens det hviler rives cheddar og chilien hakkes fint. Bland cheddar og chili godt.
  • Læg culotten over indirekte varme igen og cheddar fordeles over hele culotten i et pænt tykt lag. Giv culotten 20 minutter og check evt. temperaturen med et stegetermometer. Jeg bruger normalt 62°C. 
  • Når stegen har den rette temperatur, får den lov at hvile 20 minutter inden den skæres ud i tynde skiver.

Noter

culotte
Jeg sætter gerne en kødnål i den spidse ende for nemt at kunne finde den rigtige ende, når kødet er stegt. Hvis man ikke skærer culotten rigtig, kan den blive utrolig sej og nærmest uspiselig.

Opskriften er hapset fra Den Skaldede Kok’s “Grill med Gnist og Glød”, som har mange rigtig gode opskrifter til grillen.

Hvis du laver denne opskrift, så fortæl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig på Instagram med #6pm_dk

Har du spørgsmål eller en kommentar? Så vil jeg blive glad for at høre fra dig.