Ristede græskarkerner | 6pm.dk

Ristede græskarkerner

Disse nemme og sprøde græskarkerner er gode som topping til salat og supper men også bare som en lækker snack.

Det er Halloween og man står igen med en masse græskarkerner i overskud efter de udhulede græskarhoveder. Når man nu alligevel har brugt tid på at få alle de fine kerner ud, kan man ligeså godt komme dem i ovnen og lave sine egne lækre snacks, som selv ungerne kan lide. Det er jo trods alt dem, der nok har hevet de fleste af kernerne ud.

Variationer

Opskriften er ganske simpel med olie og salt, men der er gode muligheder for at tilføje lidt ekstra smag til kernerne: prøv f.eks. med spidskommen, røget paprika, soya, stødt ingefær, allround krydderi, stødt koriander, hvidløgspulver, cayennepeber eller chipotle eller kombinationer af krydderierne. Brug ca. ½ tsk af hver. Kun fantasien sætter grænser. To gode kombinationer er: salt, spidskommen, røget paprika og hvidløgspulver eller spidskommen, soya og en knivspids cayennepeber. Soyaen giver også kernerne en lidt mørkere farve.

Fremgangsmåden er meget det samme som for saltede mandler. I denne opskrift koges kernerne først i letsaltet vand for at fjerne det sidste af frugtkødet fra græskaret. Herefter krydres de sammen med lidt fedtstof og ristes i ovnen. Hold godt øje med kernerne i ovnen og vend dem jævnligt. Så bliver de ikke brændte.

Græskar udskæring | 6pm.dk

Ristede græskarkerner

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 40 minutter

Ingredienser

  • 1 dl græskarkerner
  • 1 l vand
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk salt
  • 2 spsk olie (oliven, rapsolie eller smør)
  • Evt. andre krydderier

Sådan gør du

  • Rens græskarkernerne og kog dem i 10 min i letsaltet vand (1 tsk salt).
  • Lad kernerne dryppe af i en si og bred dem ud på en bageplade med bagepapir. 
  • Drys med olie, 1 spsk salt og evt. krydderier. Vend kernerne, så olien og krydderier fordeles jævnt. 
  • Rist kernerne i ovnen ved 160°C i 30 minutter. Rør ca. hver 10. minut og tag dem ud, når de sprøde og lysebrune.
  • Græskarkernerne køler af på et stykke køkkenrulle og kommes i glas. De kan holde sig sprøde i en uges tid. 

Opskriften er hapset fra min lillesøster.

Hvis du vælger at lave denne opskrift, så fortæl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig på Instagram med #6pm_dk

Har du spørgsmål eller en kommentar? Så vil jeg blive glad for at høre fra dig.