Dip med paprikastrimler og soltørrede tomater | 6pm.dk

Dip TID

En lækker dip på 5 minutter til tapas eller som let tilbehør til aftensmaden. Den har en god dybde og en god syrlig smag, som passer til det meste.

Denne dip fik jeg serveret af Steen (med flyvernavnet TID) på mit arbejde som lækkert dip til mit knækbrød. Som mellemmåltid bruger jeg ofte et stykke knækbrød med lidt hønsesalat. TID viste mig denne dip, som er klar på den tid det tager at finde blenderen og åbne et par glas med peberfrugt, oliven og soltørrede tomaterer. Så har man den lækreste cremede dip med både sødt, salt og syrligt.

Den er perfekt som supplement til pesto og oliventapenade til tapas og ostebordet eller som supplement til dippen til shawarma. Men også i det daglige har jeg et glas stående. En spiseskefuld på et stykke hjemmelavet knækbrød er et super nemt mellemmåltid.

Dip’en passer også godt som tilbehør til de fleste aftenretter med både kylling og oksekød med ris eller kartofler. Den kan også bruges som alternativ til saucen. Prøv den for eksempel sammen med sprøde ovnstegte kartofler. Bland den med kogt pasta, så er der den nemmeste frokostret.

Dippedidip

Denne opskrift har 5 ingredienser, som passer godt sammen. Men der er masser af mulighed for at eksperimentere med indholdet, så det passer til ens egen smag og til aftenmenuen.

  • Ristede, hakkede mandler.
  • Parmesan, så går den mere over i en pesto.
  • Krydderier, som persille, rosmarin, timian, cayennepeber, garam masala etc.
  • Citronsaft for lidt mere syrlighed.
  • Hvidløg
  • Honning eller rørsukker for lidt mere sødme
  • Chili, altid chili. Brug en frisk chili eller dryp med lidt chiliolie eller chilipasta.

Dip TID

Samlet tid 5 minutter

Ingredienser

  • 1 glas paprikastrimler (ca 180g drænet vægt)
  • 1 glas grønne oliven uden sten (ca 200g drænet vægt)
  • 5 spsk olivenolie
  • 2 spsk soltørrede tomater
  • Chili eller chilipasta (efter smag)

Sådan gør du

  • Dræn alle ingredienser og kom dem i en blender. Blend indtil det er en cremet dip.
  • Kom dip'en i et skoldet glas.

Noter

Hvis dip’en er dækket af et tyndt lag olivenolie, kan den holde sig 1 måned på køl.
Ostebord | 6pm.dk
Prøv Dip TID til ostebordet

Hvis du vælger at lave denne opskrift, så fortæl mig gerne om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og “tag” mig på Instagram med #6pm_dk.

Har du spørgsmål eller en kommentar? Så vil jeg blive glad for at høre fra dig.